Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

En organisationskultur skal være god og sund

no comment
Tag et kig på jeres organisations kultur (foto hansentoft.dk)

Tag et kig på jeres organisations kultur (foto hansentoft.dk)

Det er vigtigt, at kulturen på din arbejdsplads er sund og behagelig. Hvis ikke det er tilfældet, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det. Jo bedre organisationskulturen er på jobbet, jo bedre løser medarbejdere deres arbejde. Det kan lyde søgt og følsomt, men det handler om, at mennesker føler sig dygtige, værdsatte og tilpas sammen med deres kollegaer.

For at styrke organisationskulturen kan man gøre mange forskellige ting. Først og fremmest handler det om at identificere, om det er visse områder, man skal arbejde med, eller om hele arbejdspladsen trænger til en rufl.

Hvis det for eksempel er ledelsen internt, der trænger til at styrke organisationskulturen, så er det naturligvis en god ide at starte her. Først og fremmest kan man kigge på strukturen. Hvem bestemmer hvad? Giver det mening? Derefter kan man arbejde med de mindre målbare emner, hvor det handler om at flytte fokus og tale om følelser og holdninger.

Tag et vigtigt valg

Det kan virke bøvlet og ligegyldigt at fokusere på organisationskulturen på en arbejdsplads. Det kan føles som om, man træder et skridt væk fra strategien, målet, den fastlagte procedure. Det kan kort sagt virke som om, det er spild af tid. Men det vil til hver en tid være en fordel. Det vil være at gribe tiden, mens den stadig er der, da det er vigtigt at få en organisation til at spille sammen.

Grupper af medarbejdere skal udføre deres arbejde bedst muligt. Men det handler også om, at hele arbejdspladsen er skruet mest meningsfuldt sammen. Det er den ikke nødvendigvis, selvom den engang var det. Arbejdsmarkedet ændrer sig, virksomheder udvikler sig. Det er vigtigst, man også husker at udvikle på organisationskulturen.

For at udvikle på organisationskulturen tilbydes der kurser og konsulentarbejde, der hjælper til at flytte fokus og forståelse.

Se mulighederne for organisationsudvikling her: http://www.hansentoft.dk/vi-tilbyder/consulting/organisationsudvikling/

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne