Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Pædagogisk psykologi giver en et blik for mennesket

no comment
Er du interesseret i at lære mere om mennesker? Så kig på pædagogisk psykologi (foto viauc.dk)

Er du interesseret i at lære mere om mennesker? Så kig på pædagogisk psykologi (foto viauc.dk)

Har man flair for kontakt og kommunikation med andre mennesker? Har man gennem livet fået en stor egenskab til at skabe dialog og løsningsfokuserede samtaler? Måske bør man overveje pædagogisk psykologi, hvor man både kommer til at arbejde med pædagogik og psykologi. Det vil sige, at man med pædagogiske redskaber får et stort kendskab til særlige mennesker, der måske trænger til kommunikation med en professionel. Der er mange måder at opretholde løsningsresulterede dialoger på. En af de bedste er med en professionel psykolog og pædagog.

Redskaber og værktøjer

Er man interesseret i mennesket og det menneskelige velvære, bør man helt klart overveje denne uddannelse. Den giver styrker og kompetencer, der er stærkt humanistiske og løsningsorienterede. Det vil sige, at man med pædagogisk psykologi kan få et stort indblik og kendskab til, hvad det vil sige at have problemer, og hvordan problemer kan løses ved at anskueliggøre dem for den ramte.

Det kan være enten psykiske problemer eller traumer, der skal bearbejdes. Uanset hvad er der mange i samfundet, der kan have brug for at snakke med en professionel, der kan anskueliggøre med redskaber og værktøjer. Pædagogisk psykologi giver en redskaberne til at få kontakt, opretholde kontakt og skabe vækst og fremdrift for den enkelte.

Bliv klogere

Man bliver således også et klogere menneske efter endt uddannelse. Det er et menneske med skærpede egenskaber og evner indenfor pædagogik og psykologi, samt almene menneskelige egenskaber og evner indenfor livsverdenens brogede mangfoldighed af skæbner, der lader sig forstå i kraft af deres individualitet for den uddannede. Med pædagogisk psykologi får man et bredt kendskab til, hvad det vil sige at være menneske, og hvordan man skal hjælpe hinanden i forskellige situationer. Pædagogisk psykologi er et almendannende fag, der giver en adgang til mange af livets små hemmeligheder.

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne