Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

En virksomhed er sund med en sund organisationskultur

1 comment
Organisationskultur (foto: hansentoft.dk)

Organisationskultur (foto: hansentoft.dk)

En virksomheds organisation skal gerne være sund. Hvis ikke fundamentet af selve virksomheden er sundt, som det nu engang er i sig selv, kan det ofte ende med, at virksomheden ikke formår at skabe et sundt udgangspunkt for sine videre transaktioner. Det handler om at kunne forstå virksomheden, som noget der kan give et sundt og sikkert udgangspunkt på sigt. Det handler om at forstå virksomheden som noget, der konstant må videreudvikles og forhandles imellem. Det handler om at skabe nogle sunde måder at tænke på. Her tænkes der primært på kulturen. Men kulturen giver kun sig selv i og med, at der tages højde for de økonomiske og materielle omstændigheder. Det er disse elementer, der er med til at præge virksomhedens kultur, så den formår at være noget produktivt. Ved at tænke sådan, bliver der skabt nogle sunde muligheder og alternativer til fremtiden.

Et skelet

Organisationskultur er ligesom en slags kultivering af en virksomheds skelet. Den er sund, og den bør gerne være gavnligt. Det giver således rigtig god mening at skabe denne kultivering. Ligesom når man lader børn drikke en masse mælk fra en tidlig alder, så de er godt rustede til det senere forløb. Det handler om at give virksomheden nogle sunde og smarte muligheder ved at tænke sundt og økonomisk.

Sundt fundament

En sund organisationskultur er altså en sund måde at føre forretning på, som man med sikkerhed ved, kommer til at skabe resultater, der er gavnlige og hensigsmæssige. Der kan således være tale om nogle sunde og fine muligheder, hvis man begynder at tænke i organisationskultur. For når man tænker i de baner med løsningsorienterede strategier og værdifulde ideer omkring strukturering, er man sikker på en sund og afbalanceret drift af virksomheden.

Læs meget mere om organisationskultur her

Share

Tags:

One Response to “En virksomhed er sund med en sund organisationskultur”

  1. […] En virksomhed er sund med en sund organisationskultur […]

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne