Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Nye udfordringer – efteruddannelse

no comment
Efteruddannelse (Kilde: Flickr.com)

Efteruddannelse (Kilde: Flickr.com)

Et af de spørgsmål man ofte får stillet når man er barn er dette: “Hvad vil du gerne være når man bliver stor?”. Det er helt normalt, at man allerede tidligt danner sig et billede af, hvad livet skal byde på. Det er dog ikke så ofte, at disse målsætninger holder stik. Vi ændrer os meget over tid, og derfor kan det være noget helt andet, man ender med at uddanne sig indenfor. Det kan endda være, at man senere vil gå en helt tredje retning ved at gå på efteruddannelse.

Netop efteruddannelse er noget helt særligt i forhold til anden uddannelse. Det er nemlig noget uddannelse, der retter sig imod folk fra erhvervslivet, og allerede veluddannede mennesker. Derfor har efteruddannelse et helt andet niveau, og det er nogle studerende, der har prøvet lidt af hvert.

Efteruddannelse er ikke gratis, ligesom videregående uddannelse i Danmark er det. Det koster penge, men det er også dét værd. Man vil modtage noget undervisning, som på en ny måde udruster en til at varetage konkrete arbejdsopgaver og fungere i et team. Har man allerede et arbejde, vil ens arbejdsplads nogle gange vælge at sponsorere ens efteruddannelse, fordi de på den måde får en mere velkvalificeret og veluddannet medarbejder.

Efteruddannelse – noget for dig?

Efteruddannelse retter sig altså imod rigtig mange forskellige typer af mennesker. Man kan bestemt overveje at tage en videreuddannelse, selvom man har et arbejde. Det er både sundt og udviklende at tage imod nye udfordringer og med jævne mellemrum være en del af en læringsproces.

Det kan også være, at man har været i arbejde, men at man i øjeblikket er ledig. I så fald er efteruddannelse meget relevant. Videreuddannelse er et godt middel til at gøre sig selv mere attraktiv i arbejdspladsers øjne i forbindelse med jobsøgning. Så ligemeget hvad er det værd at overveje efteruddannelse!

Se mere her: http://www.viauc.dk/videreuddannelse/Sider/videreuddannelser.aspx

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne