Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Lederudvikling – udvikling af den enkle styrker helheden

no comment
Lederudvikling er essentielt for virksomhedens fremtid  (foto hansentoft.dk)

Lederudvikling er essentielt for virksomhedens fremtid (foto hansentoft.dk)

En virksomhed består af mange led, og hvis virksomheden skal fungere, så man når de mål, der er sat, skal alle led være stærke. I spidsen for en virksomhed står ledelsen, og det er oftest her det første skridt til positiv forandring tages. Det, der sker i ledelsen, forgrener sig til hele virksomheden, og det er jo faktisk ledelse i sin reneste form. At noget eller nogen leder alle andre i en bestemt retning.

Det første man skal spørge sig selv om, når man vil skabe forandring er, hvilket område man ønsker at forbedre. Dernæst skal man dykke grundigt ned i, hvad menneskene inden for dette område ikke kan i dag, som de kan lære, så man opnår den forandring, der er ønskværdig. Det handler altid om at identificere, hvad der kan blive bedre, og hvordan det kan blive bedre.

Lederudvikling i marken betaler sig i længden

Man kan tage efteruddannelse, og man kan tage kurser. Der er ingen tvivl om, at begge dele kan give kompetencer, både fagligt og socialt, men nogle gange kan det være svært at implementere det lærte i virkeligheden arbejdsverden. Derfor er ledelsesudviklingsprogrammer med fokus på coaching og sparring på arbejdspladsen en meget effektiv måde at udvikle ledere på. Når man er i miljøet er det langt nemmere at identificere problemer og arbejde på dem.

Det kan godt tage noget tid at udvikle ledelsesstrategier og uddanne mennesker til at navigere inden for dem. Men det kan betale sig, og det er dokumenteret. Et halvt til et helt års lederudvikling giver efterfølgende årelang indtjening og bedre resultater på bundlinjen. Et af resultaterne er nemlig ledere, der kan løse selv de mest komplekse udfordringer, og hvis hurtighed og effektivitet smitter af på resten af virksomheden.

Læs mere om lederudvikling hos hansentoft.dk

Læs flere blog indlæg om lederudvikling her:

Lederudvikling er en nødvendighed for selv de mest erfarne

Ledelsesudvikling er vigtigt – sådan gør du det bedst

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne