Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Ledelse og uddannelse hører naturligt sammen

no comment
Tag et kig på projektledelse (Foto: alive.dk)

God ledelse afhænger tit af en god uddannelse (Foto: se-institute.dk)

En sund og organiseret ledelse hører sammen med en god uddannelse. At udøve ledelse og skabe vækst i en virksomhed er nemlig betinget af både et praktisk kendskab samt et teoretisk kendskab. Det teoretiske kendskab til de forskellige ledelsesformer funderer ligesom de fundamentale aspekter af det at kunne føre en sund og harmonisk ledelse. Det handler nemlig om at være i stand til at kunne træffe beslutninger samt at kunne forstå og tolke disse beslutningers betydninger og konsekvenser på længere sigt. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man har et indgående kendskab til virksomheden – Hvad den kan siges at bestå af – Ligesom det også er vigtigt at have et i hvert fald alment teoretisk kendskab til de forskellige fremgangsmåder og ledelsesformer, der er.

Læring i fællesskab

Det gode og almene kendskab til ledelsesformerne kan man få ved at tage en mba i ledelse. Ledelse og uddannelse rimer nemlig på en mba, hvor man bliver tilbudt et grundlæggende teoretisk fundament. Der bliver arbejdet med case-studies i et fagligt og seriøst fællesskab, hvor man både kan få plejet sine analytiske samt samarbejdsmæssige evner. I det lange løb kommer det til at gavne, at man både har taget en mba, og at man også har taget en mba i fællesskab med andre. Man lærer nemlig bedst i fællesskab.

Grundlag før specialisering

Ledelse og uddannelse hænger bare sammen. Med den faglige indføring i de forskellige ledelsesformer, som bliver tilbudt, bliver man rustet med de teoretiske og analytiske kvalifikationer, der gør en i stand til at kunne konfrontere virkeligheden på arbejdsmarkedet. En grundlæggende uddannelse i almen ledelse vil gøre en i stand til først og fremmest at praktisere og dernæst specialisere sig indenfor det specifikke felt af ledelse, der står en stærkest.

Læs meget mere om ledelse og uddannelse her

Find uddannelser i ledelse her:

Bliv indført i ledelse med en grundlæggende lederuddannelse

Bliv bedre til at navigere på markedet med en uddannelse i ledelse

Share

Tags: , , , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne