Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Ledelse er nødvendigt i mange sammenhænge

no comment
Ledelse (Foto: alive.dk)

Ledelse (Foto: alive.dk)

Den moderne organisationsteori begyndte første gang at spire i slutningen af det 19. århundrede, da flere virksomhedsforskere begyndte at sætte ord på, hvordan en organisation bedst kunne komme til at fungere optimalt. Siden da har begreber som ‘organisation’ og ‘ledelse’ udviklet sig til nogle størrelser, der er mere præcist definerede. Det er ikke til at komme uden om, at ledelse er nødvendigt i mange situationer. Selv i det private er det nødvendigt, selvom man oftest bruger dette begreb i forbindelse med erhverv.

At varetage ledelse er ikke noget man gør sådan uden videre. Det diskuteres meget, hvilke kvalifikationer en leder skal besidde, og hvordan skal handle til bedste for organisationen. Der er dog ikke nogen tvivl om, at ledelse er forbundet med både uddannelse og erfaring. Det er ikke noget, man kommer sovende til.

Uddannelse i ledelse

Mange aspekter af ledelse kan læres på skolebænken. Det kan starte i det små med projektledelse eller lignende. Der findes jo mange forskellige typer virksomheder, og de har alle deres forskellige, unikke behov for ledelse. Kreative virksomheder har brug for ledere med speciale på dette felt, mens marketingbureauer har brug for helt andre kompetencer.

Man kan blandt andet uddanne sig i ledelse ved at tage en akademiuddannelse. Denne type uddannelse er målrettet voksne, der har en del erhvervserfaring, men som egentlig kun har en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. De kan tage akademiuddannelsen i ledelse på 3-4 år på deltid, og derefter er man udrustet til at varetage helt andre ansvarsopgaver, end man var inden.

Der er også mange andre videreuddannelser i ledelse, som er tilgængelige i Danmark. Vi lever på mange måder i et land, der rummer utallige muligheder for efteruddannelse og meget mere på dette område. Så hvis du føler, at du går og gemmer på en indre leder, så tøv ikke med at udfordre dette aspekt af dig selv ved at uddanne dig til at bruge det i praksis!

Få mere information om uddannelse i ledelse her

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne