Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Kursus i organisationsudvikling skaber rammer for fornyelse

no comment
Organisationsudvikling er noget i skal tænke over (foto viauc.dk)

Organisationsudvikling er noget i skal tænke over (foto viauc.dk)

Mennesker bevæger sig i flok. Lige siden civilisationens opståelse har mennesket arbejdet og bevæget sig mest effektivt, når det har befundet sig i en større organisation. En organisation kan styres på forskellige måder. Der findes diktatur, oligarki, demokrati og anarki. Af de mest effektive er ofte en topstyret ledelse. Man skal egentlig ikke underminere et diktaturs potentielle effektivitet. Men hvad der er mest korrekt er ofte den demokratiske og den samtaleorienterede måde at styre en virksomhed på. Det er sådan, de fleste moderne virksomheder er bygget op.

Skaber rammer for udvikling

Et kursus i organisationsudvikling vil være med til at give kundskaber og redskaber, der kan anskueliggøre de forskellige processer, der ligger indenfor det at styre en virksomhed til et givet mål. Alle virksomheder har målsætninger, men det er ikke så meget det at nå målet, der er vigtigt. Nærmere sagt er det måden man når hen til målet, der ofte kan være vigtig at få klarlagt internt. Så fungerer den organiske mekanisme som en virksomhed gerne må være mere glidende og elegant.
Vil man gerne skabe resultater på længere sigt, er det en god ide med organisationsudvikling for at få klarlagt, hvor de forskellige akilleshæle og faldgruber ligger.

Inspirerende og relevant

Et kursus i organisationsudvikling sker gennem en grundig indføring i teori, der sættes i relation til praksis. Når teorien bliver anskueliggjort, bliver den dermed også mere relevant. Relevant viden kan være med til at inspirere og frembringe nye resultater i et konkurrencepræget arbejdsmarked. Kurset inviterer gennem åbne samtaleformer, projekter og andre events kursisterne til selv at spørge ind til teorierne og diskutere anvendeligheden. En aktiv og deltagende kursist kan som regel få mere ud af sin undervisning. Skal der skabes resultater på længere sigt, kan aktiv deltagelse være med til at gøre den lille forskel.

Få hjælp til organisationsudvikling her

Læs mere om organisationsudvikling:

Organisationsudvikling: Hvem gør hvad?

Share

Tags: , , ,

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

Arkiverne