Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Kom i gang med aktiehandel

no comment

Aktiehandel er ikke kun noget for mænd i jakkesæt. Alle der kan afsætte sig tid til at sætte sig ind i, hvordan det foregår, kan handle med aktier. Du behøver ikke en særlig uddannelse. Uanset hvor mange penge du har, kan du investere. Det kræver bare, at du har evnen og overskuddet til at sætte penge til side. Hvis du er nysgerrig på aktiehandel, kan du herunder få hjælp til, hvilken hjemmeside du skal begynde på.

Find en god hjemmeside til aktiehandel

Når du skal i gang med aktiehandel, skal du først finde den platform, du vil handle på. Der er flere at vælge imellem. Det kan derfor være uoverskueligt. Du skal dog ikke give op af den grund. Herunder får du hjælp til, hvilken hjemmeside, du skal bruge. Der er forskellige muligheder alt efter hvad du ønsker at opnå med dine investeringer. Det kan for eksempel være, at du har et særligt ønske om at handle med amerikanske aktier. Så skal du naturligvis gå efter en platform, hvor det er muligt at handle med udenlandske aktier.

Den sociale handelsplatform – eToro

En af de førende hjemmesider til aktiehandel er eToro. En af grundene til, at eToro er et populært valg, når det gælder aktiehandel er, at man ikke skal betale kurtage. Hjemmesiden bliver kaldt for en social handelsplatform, da man kan følge andre investorer. Dermed kan du lade dig inspirere af, hvordan andre investorer bruger deres penge. Det er desuden en god platform, hvis du både vil handle med udenlandske og danske aktier. Selvom du kan handle med udenlandske aktier, står det hele på dansk. Du vil også kunne finde små dansksprogede instruktioner. En af platformens ulemper er, at du selv skal opgive det du tjener til SKAT.

Platformen til danske aktier – Nordnet

Med Nordnet kan du kun handle med danske aktier. Hvis du ikke har et behov for at nå ud til udlandets mange muligheder, passer platformen fint til dig. På denne plaform skal man, i modsætning til eToro, betale kurtage. Til gengæld har Nordnet i modsætning til eToro den fordel, at den automatisk opgiver det du tjener til SKAT. Du vil altså spare tid, fordi du ikke selv skal opgive det til SKAT. Ved Nordnet har de desuden dansksproget kundeservice.

En platform med en lav kurtage – DeGiro

Hvis du vælger at bruge DeGiro som din platform, skal du ligesom hos Nordnet betale kurtage. Kurtagen er dog på et lavere beløb end den er hos Nordnet. Du skal være opmærksom på, at din udgift til kurtage først bliver synlig, når din handel er gennemført. Til gengæld skal du på denne platform selv opgive dine indtjeninger til SKAT. På det punkt, er Nordnet altså stadig at foretrække.

Konklusion

De forskellige platforme har hver deres forskellige fordele og ulemper. Hvis du ikke ønsker at bruge tid på SKAT, skal du vælge Nordnet. Hvis du brændende ønsker, at det sociale element skal være en del af din aktiehandel, bør du vælge eToro. Derudover skal du med eToro slet ikke betale kurtage.

Share

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

    Arkiverne