Weepo

Blogs om HR, rekruttering & ikke mindst uddannelse

Før du tager et forbrugslån

no comment

Overvejer du at tage et forbrugslån eller et såkaldt kviklån, som det også bliver kaldt? Så læs med her og dan dig et overblik over de mange fordele, men også ulemper ved sådanne lån.

Mange fordele ved hurtige lån

Til at starte med skal du være helt med på, hvad et forbrugslån er. Som ordet antyder, er ydelsen et lån, som skal bruges til forbrug. Det kan altså være et nyt fjernsyn, en fed mountainbike eller noget helt tredje. De færreste banker udbetaler forbrugslån, og hvis de gør, skal du stille sikkerhed for lånet samt redegøre for, hvad pengene skal bruges til.

Det slipper du alt sammen for ved at tage et forbrugslån hos et privat låneselskab. Her går lånet ofte under navnet kviklån, og som navnet også her antyder, er det et lån, som du lynhurtigt kan tage. Med dit NemID i hånden kan du flere steder på under to minutter blive godkendt til at låne, og kort efter har du pengene udbetalt. Her stilles ingen spørgsmål til, hvad pengene skal bruges til. Ej heller skal du stille sikkerhed for lånet. Lånene har dog ofte korte frister, og hvis du overskrider disse frister, kan det lynhurtigt blive en meget dyr fornøjelse.

Dan dig et overblik over dine muligheder

Det vrimler med forskellige tilbud om forbrugslån fra låneselskaber. I hver reklamepause i fjernsynet toner attraktive tilbud frem. Det kan derfor være svært at finde op og ned i, hvor du bør optage lån henne. Til det formål findes der hjemmesider, som har samlet alle tilbuddene under ét, hvor du så kan sammenligne de forskellige lån. Du kan desuden dreje på en række parametre, så du får et præcist indblik i de tilbud, der matcher netop dig. Disse sites er et rigtig godt værktøj til at danne et vigtigt overblik. Så undgår du at havne det forkerte sted.

Læs det med småt

Inden du trykker godkend, så sørg for, at du har sat dig fuldstændig ind i, hvad du binder dig til. Hvornår skal du senest have betalt lånet tilbage? Og hvad koster det i renter pr. dag, hvis du overskrider denne frist, skulle det blive aktuelt? Det er to meget centrale spørgsmål, som du bør stille dig selv. Det er nemlig her, at låneselskaberne tjener deres penge, og det er her, det kan blive en meget dyr fornøjelse for dig. Så læs derfor det med småt og konsulter firmaet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Spørg dig selv: Har jeg virkelig brug for det?

Som det gælder med alle lån, bør du spørge dig selv: Har jeg virkelig brug for at tage et lån for at købe det, jeg nu har i tankerne? Som udgangspunkt er det en dårlig ide at gældsætte sig for forbrug, og du bør altid forsøge at spare pengene op selv ved at tage en ekstra vagt eller spare andetsteds. I sidste ende vil du også opleve en følelse af, at det er meget mere fortjent, når du har slidt og slæbt for at få råd til den der fede cykel eller det ultratynde fjernsyn.

Er det ikke en mulighed, så bør du altså tage en række af de ovenstående forholdsregler, inden du kaster dig ud i et forbrugslån. Det kan være en rigtig fin løsning for mange, mens det for andre kan være en glidebane. Så gør dig en række overvejelser, inden du sender låneansøgningen af sted.

Share

Leave a ReplyKategorier

Seneste kommentarer

    Arkiverne